Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Nederland

  Heldere avond en nacht
  22 sep. 2020, 16:30 uur
  Vanavond is het helder en ook komende nacht zijn er flinke opklaringen. Later neemt vanuit het westen de bewolking langzaam toe. Morgen neemt de bewolking verder toe en later volgen buien. De temperatuur stijgt morgen naar 20-24 graden, donderdag 17-20 graden. Vrijdag en in het weekend is het fris met hooguit 15 graden. Buien en wind maken het herfstgevoel compleet.

  Vanavond is het helder en koelt het vrij snel af. Om 20:00 uur is het 16 graden aan zee tot 20 graden in Zuid-Limburg. Om 22:00 uur is het 13-17 graden.

  Vannacht blijft het droog met opklaringen. Er drijven wat wolkenvelden vanaf zee het land binnen, waardoor het vooral in de westelijke provincies geleidelijk half tot zwaar bewolkt raakt. De minimumtemperatuur varieert van 9 graden in Groningen en Drenthe tot 15 graden in Zeeland.

  Morgenochtend is het wisselend bewolkt met in het westen meer wolken dan in het oosten van het land. Geleidelijk neemt ook in het oosten de bewolking wat toe. In het westen kan plaatselijk een beetje regen vallen. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, wind uit het zuiden tot zuidwesten.

  Morgenmiddag is er veel bewolking, maar in het oosten en zuidoosten zal ook de zon soms nog schijnen. In de loop van de middag neemt de buienkans vanuit het westen toe. Bij deze buien is kans op een klap onweer. Ondanks het bewolkte weerbeeld wordt het nog behoorlijk warm. De maximumtemperatuur varieert van 20 graden in Den Helder tot lokaal 24 graden langs de oostgrens. De zuidwestenwind is meest matig, aan zee vrij krachtig tot soms krachtig (5-6 Bft.).

  Morgenavond trekt nog een aantal stevige buien over het land. Ook in de nacht is er veel bewolking en zijn er nog buien mogelijk. Later in de nacht volgen vanuit het westen opklaringen. De minima liggen rond 12 graden.

  Donderdag start wisselend bewolkt en op veel plaatsen droog. Vooral in het noorden en noordoosten kan het eerst nog wat regenen. In de loop van de ochtend zijn er zonnige momenten. In de middag raakt het weer meer bewolkt en de kans op buien neemt toe. De meeste buien zijn donderdagmiddag en -avond voor de westelijke kustprovincies. Het wordt 17 graden aan zee tot 20 graden in het oosten. Er waait een matige tot aan zee krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

  Vrijdag valt de temperatuur met 15-16 graden nog een aantal graden lager uit. Er is een afwisseling van buien en droge momenten met zon. Net als donderdag krijgt het westen meer buien dan het binnenland. De wind draait van zuidwest naar noordwest en kan vooral later op de dag fors uitpakken.

  In het weekend blijft het buiig herfstweer. Er waait een stevige noordwester en het is fris voor eind september. De maxima komen uit op 13-15 graden. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur in deze tijd van het jaar op 17-19 graden.

  Ook na het weekend blijft het voorlopig wisselvallig. Wel komt de temperatuur in de loop van de week waarschijnlijk weer iets hoger uit met maxima rond 17 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  Dinsdag 22 sep